Studium Green prin proiectul Wings a fost selectată ca unul dintre finaliștii Green Gala Awards 2023: O recunoaștere a excelenței în sustenabilitatea construcțiilor

 

Proiectul emblematic WINGS din Cluj Napoca a fost selectat ca finalist la Green Gala Awards 2023, în categoria Excelență în Eficiență Energetică și Sustenabilitate în Clădiri, clădiri rezidențiale.
Green Gala Awards 2023 este cea mai prestigioasă competiție dedicată sustenabilității mediului construit.
Studium Green este pionier în construcțiile rezidențiale verzi din România.
WINGS nu este doar un reper arhitectural datorită designului său unic ce emulează aripile unui fluture, ci și un exemplu de sustenabilitate. De la grădinile urbane unice în România, până la infrastructura pentru sortarea deșeurilor și materialele cu reflexie solară ridicată, fiecare detaliu a fost gândit pentru a crea un mediu de locuit sustenabil.

Mulțumim Romania Green Building Council (RoGBC) și Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) pentru această onoare și pentru rolul lor esențial în promovarea sustenabilității în industria construcțiilor.

Acest moment reprezintă un pas important în direcția unei lumi mai ecologice și a unor clădiri mai sustenabile. Suntem mândri să fim recunoscuți pentru angajamentul nostru față de eficiența energetică și practicile eco-friendly.

 

Romania Green Building Council (RoGBC) și Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) sunt onorate să prezinte laureații ediției 2023 a Green Gala Awards. Cu un total de 58 de aplicații înscrise, 10 proiecte remarcabile au fost selectate din cei 27 de finaliști, de către un juriu multidisciplinar.

Green Gala Awards 2023, cea mai prestigioasă competiție dedicată sustenabilității mediului construit, a fost marcată de prezența distinsă a Ministrului Mediului, dl. Mircea Fechet. Alături de el, reprezentanți de seamă ai guvernului, academia, dezvoltatori imobiliari, arhitecți, ingineri, producători de materiale de construcții și organizații neguvernamentale au fost prezenți pentru a celebra și a recunoaște excelența în domeniul sustenabilității mediului construit.

Dl. Mircea Fechet, în calitate de Ministrul Mediului, a subliniat importanța inovației și a angajamentului față de un mediu construit mai sustenabil, salutând performanța participanților și apreciind eforturile câștigătorilor și finaliștilor. Prezența sa a reiterat angajamentul guvernului român față de promovarea practicilor durabile și a subliniat relevanța și impactul Green Gala Awards în peisajul construcțiilor din România.

Finaliștii pestigioasei competiții  au fost:

Equilibrium 2: Skanska Skanska Equilibrium, myhive Victoria Park: CPI Property Group, Quartier Gramont: STC Partners/CNO STC Partners, WINGS: Studium Green Studium Green, Studio 5 Rural Studio Rural 5, Lâna Term: LANA TERM LanaTherm, Equitone: FIBROCIMENT HD EQUITONE Facade, Primăria Municipiului Alba Iulia Primaria Alba Iulia, Primăria Comunei Cociuba Mare Primăria Cociuba Mare, Schüco Carbon Control: E timpul să economisim energie, EON: Ghid pentru clădiri nZEB e.on, Garanti BBVA: Credit Imobiliar Casa Eco, UTCB: Școli Sănătoase Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – UTCB, La Centrală – In context: primul târg de mobilier upcyled La Centrala In Context.

Felicitări, dragi finaliști, pentru eforturile voastre incredibile și angajamentul profund față de sustenabilitatea în construcții. Suntem inspirați de pasiunea și de contribuția voastră la dezvoltarea  clădirilor și proiectelor cu adevărat sustenabile. Fiecare dintre voi este o sursă de inspirație pentru comunitatea noastră și pentru întreaga lume.

Întregul articol aici.