Festivalul Ziua României pe Broadway a avut loc în 12 iunie, de Ruralii, în New York și a adunat sute de români din SUA, membri ai comunității românești de peste Ocean, oameni de afaceri, lideri ai comunității româno-americane, diplomați, conducători ai bisericii române ortodoxe și ai mass-media româneşti locale, precum și numeroşi turişti din diferite colțuri ale lumii.

S-a simțit aici o bună integrare a comunității românești și un interes major de păstrare a tot ceea ce este specific țării noastre dragi.

Am sărbătorit alături de românii din dispora și de ceilalți invitați și noi, Studium Green, Arovit și Pădurea cu alune.

Românii au nevoie să-și păstreze sufletul românesc intact, felul de a fi și tradițiile neamului lor iar activitățile spirituale, educative și culturale, organizate cu interes și pasiune de diversele asociații ale românilor sunt în beneficiul comunității românești și contribuie la susținerea identității noastre naționale.

Festivalul a fost organizat cu sprijinul partenerilorde  la Romanian American Business Council, Minovici Medical Development, Mount Sinai International, Transgaz, Constructim, Studium Green, Arovit, Pădurea cu Alune și Ambasada României din Washington DC.

Cu o istorie de peste douăzeci de ani de la prima reprezentare a României pe străzile din New York, Festivalul Romania Day On Broadway reprezintă cel mai important eveniment cultural românesc din SUA.

Mai multe informatii despre eveniment aici

Întregul articol