Vremurile în care copiii se jucau liniștiți în fața blocului, iar vecinii legau între ei adevărate prietenii par a fi apus la Cluj. Construcțiile înghesuite, prin care se „valorifică” fiecare centimetru de teren, proiectate pentru a aduce maximum de rentabilitate prin vânzarea lor și fără spațiu care poate fi utilizat în comun au dus și la răcirea relațiilor dintre locatari.

Într-o realitate în care vecinii de bloc au ajuns să nu se mai cunoască între ei, primul dezvoltator al unei clădiri verzi din Transilvania militează la Cluj pentru crearea de comunități, dezvoltând spații în care oamenii să comunice și să lege prietenii.

Nu construiesc doar blocuri, ci facilitează relații

Proiectele dezvoltate deja la Cluj de Studium Green stau ca dovadă că se pot face construcții după alți parametrii decât cei cu care ne-am obișnuit.

De altfel, pentru Dorin Bob, proprietarul Studium Green, a construi locuințe sustenabile înseamnă o abordare holistică încă din faza de concept, cu focus pe inovare, protecția mediului și sănătatea ocupanților.

Deschizători de drumuri și în cazul clădirilor verzi

În 2012, Studium Green finaliza primul proiect rezidențial verde din Transilvania.

Astăzi, cu un portofoliu care conține peste 50% clădiri verzi, Studium Green este primul dezvoltator care a implementat conceptul de clădire verde din Transilvania şi membru al Romania Green Building Council (organismul care certifică îndeplinirea exigențelor de clădire verde) din 2010.

Dezvoltatorul a obţinut aceste titulaturi prin respectarea standardelor Green Homes în majoritatea ansamblurilor rezidenţiale construite, clădiri performante, în care eficienţa energetică se află pe primul loc.

Sursa:

http://www.monitorulcj.ro/economie/70066-studium-green-dezvoltatorul-care-recreeaza-la-cluj-comunitatile-de-la-bloc-?fbclid=IwAR0xozjMhc4NZQl780EKwo5dKGZ8sVUmYVQ4yVTQneUg-DFiIOrCCzTchCw#sthash.YCW3gPvF.dpbs