Dezvoltatorul imobiliar Agromec Unu, controlat de companiile MIB Prodcom (administrată de omul de afaceri Dorin George Bob) și ERES – Entire Real Estate Solutions a finalizat o investiție de 24,5 mil. euro într-un ansamblu rezidențial cu 234 de apartamente (cu una, două și trei camere), spații comerciale și servicii la Cluj-Napoca. 

Suprafața totală a terenului pe care a fost dezvoltat proiectul West Side Park este de 17.622 mp, din care suprafața construită este de 10.136 mp, iar suprafața construită pentru spații comerciale este de 8.431 mp. Antreprenorul general este compania clujeană Studium Green administrată de asemenea de Dorin George Bob, cu un portofoliu de peste 1.500 de locuințe, 7.500 mp de spații comerciale și 9.400 mp de terase verzi, majoritatea fiind construite în Cluj-Napoca.

Proiectul West Side Park, dezvoltat în perioada 2016-2019 pe terenul fostei Agromec SA, (Stațiunea Pentru Mecanizarea Agriculturii și Ateliere Pentru Lucrări de Reparații Mașini și Utilaje Agricole), cuprinde trei clădiri rezidențiale cu un regim de înălțime de 2S + P + 6E. Proiectul include galeriile comerciale Studium Gallery, pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp, unde își vor desfășura activitatea retailerul de mobilă și decorațiuni JYSK, o farmacie, un Pet Shop, o curățătorie chimică și un magazin de optică medicală. Proiectul mai include și o zonă de birouri-coworking- pe o suprafață de 500 mp, dar și magazinele retailerilor alimentari Kaufland (suprafață de 4.484 mp) și Lidl (suprafață de 2.100 mp), plus o parcare de 410 locuri.

”Proiectul West Side Park este un alt promotor al spațiilor verzi, acolo regăsindu-se cea mai mare terasă înierbată din Transilvania, cu o suprafață totală de 7.700 de metri pătrați. Fațada ventilată, din ceramică fotocatalitică, tratată cu dioxid de titan este și ea unică în Cluj, într-un ansamblu rezidențial. Datorită caracteristicilor sale, aceasta protejează împotriva poluării și produce oxigen activ pe care îl găsești în zonele montane.”, au declarat pentru platforma de business produsinardeal.ro oficialii companiei Studium Green, antreprenorul general al proiectului West Side Park. Pe parcursul celor trei ani, în dezvoltarea proiectului West Side Park au fost implicați 350 de oameni.

Compania Studium Green, controlată de omul de afaceri Dorin George Bob, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 26,9 mil. lei (5,8 mil. euro), un profit net de aproape 11 mil. lei (circa 2,4 mil. euro), cu un număr mediu de 38 de angajați, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor Publice. Studium Green are în portofoliu proiectele imobiliare CH1, CH2, Studium Green Campus, CH4 Avangard, Venus, Vison, West Side Park din Cluj-Napoca dar și câteva proiecte în țară, iar în derulare ansamblul rezidențial Wings, compus din 228 de locuințe, potrivit site-ului companiei.

sursa: