Studium Green, primul dezvoltator imobiliar din România de clădiri “verzi”, acordă prin definiție o atenție deosebită mediului înconjurător, folosind pentru toate proiectele proprii materiale reutilizabile, însă dorește și își propune să îi inspire și pe alții să le urmeze exemplul.

 

Cum orice lucru bine făcut pornește de la conștientizare, Studium Green a inițiat recent o nouă campanie de prevenire a generării de deșeuri. În cadrul unui festival desfășurat în Parcul Central din Cluj-Napoca, reprezentanții dezvoltatorului imobiliar au amplasat mai multe recipiente transparente, ce conțineau diverse tipuri de deșeuri, pentru a explica și a exemplifica clujenilor de cât de mult timp este nevoie pentru ca acestea să dispară.

“Câți dintre noi sunt conștienți de faptul că, odată ajunse în mediu, deșeurile pot persista zeci, sute sau chiar milioane de ani?”, întreabă reprezentanții Studium Green, care arată că este nevoie de 80 – 100 de ani pentru ca o doză de aluminiu să dispară, 450 – 1.000 de ani în cazul recipientelor de plastic, în timp ce periaoda de biodegradare pentru sticle poate ajunge până la 1 milion de ani.

 

 

Studium Green, promotorul a numeroase inițiative cu focus pe prevenirea generării de deșeuri, colectarea separată și reciclarea atât la nivel de conștientizare a cetățenilor cât și la nivel de proiectare și execuție a celor peste 1.000 de locuințe din portofoliu, certificate sau în curs de certificare GREEN HOMES, își propune să extindă această campanie de informare la întreg nivelul orașului.

Principalele strategii sustenabile ale dezvoltatorului Studium Green implică eficiența energetică, optimizarea consumului de resurse (materiale reciclate, locale și naturale, consum redus de apă), colectarea separată a deșeurilor la sursă, strategii bioclimatice inovative cu impact atât asupra sănătatii şi bunăstării ocupantului, cât şi asupra mediului înconjurător. Beneficiile pentru ocupant includ costurile reduse de mentenanță și operare pe durata de viața a clădirii, posibilitatea obținerii unei ipoteci bancare avantajoase, calitate superioară a mediului interior și o locuință performantă cu impact redus asupra mediului.

Studium Green Campus este primul complex rezidențial din România în care s-a  implementat, încă din anul 2014, un sistem pilot de colectare separată, reciclare și compostare a deșeurilor  ”zero waste”. În acești 5 ani au fost sortate și reciclate peste 300 tone de deșeuri, pe 4 fracții (hârtie și carton, plastic, metal, sticlă).

Wings, cel mai spectaculos proiect rezidenţial verde de pe piaţa imobiliară din Transilvania

Dezvoltatorul imobiliar Studium Green investeşte 18 milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial cu 228 de apartamente pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Ansamblul include două corpuri de clădire, cu 114 apartamente fiecare, suprafeţele locuinţelor fiind cuprinse între 43 şi 155 mp și urmează să fie finalizat în a doua parte a anului viitor.

Sursa: