Intrebari frecvente

Ce este o clădire verde, certificată GREEN HOMES?

Clădirile sustenabile sau clădirile „verzi“ sunt clădiri performante, cu un înalt grad de eficienţă energetică, proiectate în aşa fel încât să conserve apa şi energia, să folosească spaţiul, materialele şi resursele în mod eficient, să reducă la minim reziduurile din construirea lor şi să creeze un spaţiu interior sănătos.

Aşadar, o clădire sustenabilă este o structură concepută, construită, renovată, operată şi refolosită într-o manieră ecologică şi cu folosirea eficientă a resurselor.

Beneficiile unei locuinţe certificată GREEN HOMES:

Reduceri la facturile lunare prin economii semnificative de energie şi apă

Condiţii ipotecare mai avantajoase comparativ cu cele standard care includ rate reduse ale dobânzii cu până la 0,75 - 1% şi o limită de creditare mai mare decât Prima Casă, prin programul Ipoteca Verde

Sănătate şi bunăstare prin expunerea minimă la materiale toxice şi, implicit, reducerea riscului de îmbolnăvire

Posibilitatea obţinerii unui preţ mai mare la revânzare, datorită certificării independente care garantează un înalt grad de performanţă din punct de vedere energetic şi îndeplinirea criteriilor legate de mediu

Ce este BREEAM?

BREEAM este un sistem de evaluare a performanţei clădirilor sustenabile, recunoscut la nivel internaţional şi implementat în 55 de ţări, pentru peste 250.000 de clădiri.

Criteriile tehnice evaluate în vederea certificării BREEAM acoperă aspecte de management, poluare, gestionarea eficientă a consumului de apă, eficienţă energetică, transport şi locaţie, sănătatea şi confortul ocupantului, managementul deşeurilor, inovaţie în proiectare, materiale şi ecologie.

Scopul principal este acela de minimizare a impactului asupra mediului şi îmbunătăţire a impactului social şi economic pe toată durata de viaţă a clădirii.

Procedura de evaluare permite realizarea acestor obiective într-un mod eficient, independent şi credibil din punct de vedere ştiintific.

Pentru detalii suplimentare cu privire la evaluarea BREEAM|LEED|GREEN HOMES te rugăm să ne contactezi la marketing@studiumgreen.ro

Cum pot plăti?

Studium Green îţi oferă posibilităţi multiple de plată pentru ca tu să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine, precum şi consultanţă de specialitate.

Sunt acceptate ca modalităţi de plată:

  • Plată din surse proprii

  • Credit imobiliar/ ipotecar

Apartamentele realizate de Studium Green se încadrează în condiţiile aplicării cotei TVA de 5%, sub rezerva dovedirii de către cumpărători a îndeplinirii condiţiilor pentru aplicarea acestei cote sau a menţinerii legislative a acesteia.Studium green foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau . Detalii. Accepta